Het civiele arbeidsrecht verschilt van het ambtenarenrecht. Niet alleen inhoudelijk maar ook procedureel. Dit heeft gevolgen voor uw HR-beleid. Om goed voorbereid te zijn op de normalisering dient u op de hoogte te zijn van ins en outs van het arbeidsrecht. Kent u alle tips en tricks van het civiele arbeids(proces)recht? Wij helpen u graag om gebruik te maken van alle mogelijkheden die het burgerlijke arbeidsrecht u biedt.

Tijdens de transitie

________________________________

 

Modeldocumenten

Bestaande modeldocumenten moeten worden aangepast en vernieuwd, zoals een model vaststellingsovereenkomst. Daarnaast moeten nieuwe modellen worden opgesteld, zoals een arbeidsovereenkomst of een aanzeggingsbrief. Met onze ervaring in het civiele arbeidsrecht stellen we de modelbrieven en –documenten graag en snel voor u op.

Geschillencommissie

Heeft u een bezwaaradviescommissie? De normalisering zorgt ervoor dat deze vervalt. De rechtsbescherming is voortaan civielrechtelijk geregeld. Wilt u wel een geschillencommissie handhaven in een bepaalde vorm? Dat kan. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en ondersteunen u graag bij het oprichten van een commissie.

Laatste check

Op 1 januari 2020 is het zover. Vanaf dat moment hebben uw ambtenaren een arbeidsovereenkomst. Waarschijnlijk heeft u al van alles geregeld. Maar bent u er echt helemaal klaar voor?